Köp potatisandelar

Köp potatisandelar och bidra till ökad livsmedelssäkerhet i Söderhamn!


Nu mobiliserar vi för att säkra tillgången

till livsmedel i coronatider.


Sveriges matberedskap är inte god i kristider. Det finns idag en uppenbar risk för en kommande matbrist. Det gäller hela landet och drabbar alla.


Föreningen Närjord vill redan nu öka livsmedelssäkerheten. Vi vill att det omgående planeras för lokala odlingar, både i större och mindre skala.


Situationen är allvarlig och arbetet brådskande. Det gäller att agera redan denna växtsäsong. Det vi inte får ner i jorden under de närmaste två månaderna kommer vi inte att kunna skörda i höst.


Föreningen Närjord erbjuder Er att redan nu köpa andelar av höstens skörd av lokalt odlad, giftfri potatis. Samtidigt möjliggör du för föreningen att köpa in ett större parti av årets potatis som vi kommer att dela ut gratis till alla kommunmedborgare som vill odla potatis själva.


En andel motsvarar en vuxen persons årsbehov, vilket är 150 kilo. Kostnaden för det är endast 20 kr/kilo, vilket totalt blir 3000 kr.

Kilopriset på potatis kommer förmodligen att bli betydligt högre till hösten.


Ni kan köpa hur många andelar ni vill. Potatisen levereras till er vid skörd under hösten 2020. Om ni inte har möjlighet att ta emot all potatis samtidigt så finns det möjlighet att lagra in den hos oss och hämta ut i omgångar.


Antalet andelar är begränsade så först till kvarn gäller.


Maila in till oss på anders@narjord.se och berätta hur många andelar du vill köpa, samt kontaktuppgifter (namn, adress, telefon samt e-post).


Swisha totalsumman för era andelar till nummer 123 128 47 69 (Närjord).


Vi håller dig hela tiden underrättad om hur odlingarna och skördearbetet

fortgår.


 

Här hittar du en länk till informationsblad om andelar

För mer information, ring: 072-715 57 82


Maila till anders@narjord.se eller ring 072-715 57 82 (Anders) för mer information om föreningens arbete.Potatis är ett oslagbart livsmedel!

Den är näringsrik, lättodlad och kan förvaras i ett helt år, ända fram till nästa potatisskörd. Den sparade potatisen kan sedan användas som utsäde till nästa års odlingar. Ur ett krisperspektiv är dessa egenskaper oslagbara och orsaken till att potatisen är en huvudingrediens i den så kallade kriskosten, det vill säga vad vi enligt statliga utredningar bör äta i kristid.PS: Allt innehåll på denna sida kan användas fritt i ert lokala arbete

om syftet är att uppnå en hållbar samhällsomställning

© Copyright. All Rights Reserved.